توليد محضولات پللاستيكي توليد محضولات پللاستيكي .

توليد محضولات پللاستيكي

پلاستيك از كجا مي آيد؟

اين در اتومبيل هايي است كه ما سوار مي شويم ، تكنولوژي مورد استفاده ما و لباس هايي كه مي پوشيم. پلاستيك به سادگي در هر جايي كه نگاه مي كنيم وجود دارد. اين موادي است كه به طور اساسي جامعه را تغيير داده و زندگي مدرن را از جهات مختلف ممكن ساخته است .

اما آيا تا به حال متوقف شده ايد و فكر كرده ايد: پلاستيك از كجا مي آيد؟ اگر بله ، ادامه مطلب را بخوانيد ، زيرا در شرف يافتن آن هستيد!

نام پلاستيك از كلمه يوناني " plastikós " به معني "قالب يا شكل" گرفته شده است ، اين نام عمومي است كه به طيف وسيعي از مواد مصنوعي كه در واقع از مواد اوليه طبيعي توليد مي شوند ، داده مي شود. در واقع ، برخي از قديمي ترين استفاده از پلاستيك طبيعي به جمعيت باستاني Mesoamerican برمي گردد كه 3500 سال پيش از پلاستيك طبيعي درختان براي ايجاد توپ هاي لاستيكي استفاده مي كردند!

قبل از اينكه پلاستيك به ماده اي فراگير تبديل شود كه امروزه مي شناسيم ، از يك محصول كاملاً طبيعي تبديل به مصنوعي و به طور گسترده اي شد.

درست است ، بيشتر پلاستيك هايي كه ما هر روز مي بينيم و استفاده مي كنيم از منابعي تهيه مي شود كه مادر زمين در اختيار ما قرار داده است - اما تنها پس از طي يك فرايند پيچيده ، ساخته دست بشر. و همه چيز از زماني شروع مي شود كه مواد اوليه مانند نفت خام يا گاز طبيعي از اقيانوس ها يا از سازندهاي سنگي استخراج مي شوند .

Oil Drilling.png

در واقع ، نفت خام و گازهاي طبيعي منابع اصلي پلاستيك مصنوعي هستند زيرا جايگزيني ارزان براي پلاستيك ساخته شده از گياهان هستند.

پس از استخراج اين منابع خام ، بايد تغيير شكل داده تا بتوان آنها را دستكاري كرد و بنابراين مرحله دوم اين فرآيند شامل يك واكنش شيميايي است كه اتان و پروپان ايجاد مي كند ، دو گاز آلي شيميايي كه مي توانند "بلوك هاي سازنده" در نظر گرفته شوند. پلاستيك . اين فرآيند معمولاً در پالايشگاه ها انجام مي شود.

سپس اتان و پروپان در مرحله "ترك خوردن" به مولكولهاي كوچكتر تجزيه مي شوند - به ترتيب به اتيلن و پروپيلن تبديل مي شوند. اين مولكولهاي كوچك كه مونومر ناميده مي شوند سپس تركيب شده و يك زنجيره پليمري را تشكيل مي دهند .

زنجيرهاي پليمري زنجيره هاي انعطاف پذير طولاني از تركيبات شيميايي هستند و ساختار اصلي پلاستيك ها را نشان مي دهند.

در اين فرايند "پليمريزاسيون" ، دو عنصر اتيلن و پروپيلن به لطف افزودن يك كاتاليزور به رزين هاي پلي اتيلن و پلي پروپيلن تبديل مي شوند. اين بخش مهمي از اين فرايند است زيرا در حال حاضر مواد ما را مي توان با استفاده از گرما و فشار به هر شكل كه دوست داريم قالب بندي كرد!

اين رزين ها ابتدا ذوب شده و سپس سرد مي شوند - آماده خرد شدن به شكل گلوله هاي پلاستيكي كوچك معروف به نوردل :

گلوله رزين پلاستيكي. jpg

در اين مرحله ، كار تقريباً به اتمام رسيده است زيرا اين ذرات كوچك پلاستيك را مي توان به توليدكنندگاني كه از گرما براي قالب گيري آنها به انواع مختلف محصولات پلاستيكي استفاده مي كنند منتقل كرد كه در نهايت به سوپر ماركت ها منتقل مي شود تا توسط ما جمع آوري شود.

همانطور كه ممكن است متوجه شده باشيد ، مقدار انرژي ، كار و منابع مورد نياز براي توليد پلاستيك بسيار زياد است. اين مطالعه كه در مجله Environmental Research Letters منتشر شده است نشان مي دهد كه براي توليد تنها يك بطري PET يك ليتري PET ، حدود دو ليتر آب مصرف مي شود و 4 ميليون ژول انرژي (انرژي مورد نياز براي تامين انرژي خانه براي 4 روز متوالي) استفاده شده. در نهايت هر تن از اين پلاستيك توليد شده سه تن CO2 ايجاد مي كند.  

اما نگران نباشيد! اگر همان بطري PET با پلاستيك بازيافتي ساخته شود نه بكر ، مقدار انرژي و منابع (اعم از طبيعي و مالي) مصرفي بسيار كم خواهد بود زيرا هر مرحله كه از فرايند توليد اوليه حذف مي شود ، صرفه جويي مي كند.

اين بسيار چشمگير است ، درست است؟ دقيقاً به همين دليل است كه بازيافت به جاي دور انداختن پلاستيك بسيار مهم است: ما نمي خواهيم تمام اين منابع گرانبها را از دست بدهيم و آنها را در محل هاي دفن زباله به پايان برسانيم و در آنجا هدر مي روند.

به همين دليل ، و بسياري ديگر ، در  ما متعهد هستيم كه " حلقه را ببنديم " و به هر قطعه پلاستيك قابل بازيافت زندگي جديدي ببخشيم در حالي كه كيفيت زندگي جوامع خود را بهبود مي بخشد.

به طور خلاصه ، دفعه بعد كه مي خواهيد يك بطري پلاستيكي را دور بيندازيد ، به اين فكر كنيد كه چقدر زمان و انرژي براي ايجاد آن صرف كرده و كار درست را انجام دهيد ، آن را بازيافت كنيد و ديگران را نيز به انجام چنين كاري تشويق كنيد!


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۸:۴۳:۲۵ توسط:ياسمن نادري موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :